Generolas

Pertvarkyta „Google Chrome“ naršyklė priverčia vartotojus likti prisijungę prie „Chrome“

Pertvarkyta „Google Chrome“ naršyklė priverčia vartotojus likti prisijungę prie „Chrome“



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

„Google“ neseniai atnaujintas „Chrome 69“ atnaujina vartotojus, ypač tuos, kurie nori labiau kontroliuoti savo saugumą.

Tais atvejais, kai kiti internetiniai kūrėjai vadino tamsų modelį, naujausia „Google Chrome“ versija priverčia žmones automatiškai prisijungti prie „Chrome“. Bendras kūrėjų pasipiktinimas dėl šio pakeitimo susijęs su vartotojų saugumu. Kūrėjai baiminasi, kad „Google“ turi dar vieną būdą tiksliau stebėti vartotojo judėjimą, net jei vartotojas to nesitiki.

Atrandama „Google Chrome“ problema

Naujausias „Chrome 69“, išleistas anksčiau šį mėnesį, išvaizda yra visiškai kitokia nei ankstesnių naršyklės pakartojimų. Tačiau vienas esminis skirtumas nėra tiesiogiai susijęs su dizainu. Jei vartotojai naudojasi „Google“ paslauga, pvz., Dokumentais ar „Gmail“, jie bus automatiškai prisijungę prie „Chrome“.

Kūrėjai ir „UX“ specialistai tokį sprendimą karštai ginčijo tokiose svetainėse kaip „Hacker News“ ir „Twitter“.

Johns Hopkinso universiteto profesorius Matthew Greenas buvo vienas garsiausių balsų prieš „Google Chrome“ naujinį. Greenas, pagal amžių kriptografas, suprato, kas vyksta, ir savo tinklaraštyje sprogdino „Google“, „Sync“ funkciją ir „Google“ kūrėjų sprendimą.

Grinas teigė tinklaraščio įraše pavadinimu „Kodėl aš baigiau„ Chrome “- kad jis nuolat atsisakė leisti automatiškai prisijungti iš„ Chrome “. Jis tiesiog nenorėjo, kad jo naršyklės istorija būtų siunčiama į „Google“ ar būtų susieta su jo naudojimo ir kitomis su „Google“ susijusiomis paskyromis.

Bet staiga jam nebebuvo suteikta galimybė prisijungti prie „Chrome“.

"Jei jūs negerbėte mano sutikimo trūkumo dėl didžiausios" Chrome "skirtos vartotojo privatumo parinkties (ir net nepranešėte man, kad nustojote jos gerbti!), Kodėl aš turėčiau pasitikėti bet kuria kita man suteikta sutikimo galimybe?" - rašė Greenas. "Kas trukdo apsigalvoti šia galimybe per kelis mėnesius, kai mes visi nustojome atkreipti dėmesį?"

Greenas taip pat teigė, kad frazės vartotojams yra dviprasmiškos. „Google“ klausia tik tuo atveju, jei vartotojai nori sinchronizuoti savo duomenis, tačiau įmonė nenurodo, kas nutiks su tais duomenimis ilgainiui.

Kaip „Google“ atsakė į vartotojų rūpesčius

Bendrovė nukreipia pokalbį šia tema atgal į savo vartotojo gaires, jei kam nors kyla abejonių.

Tačiau „Google Chrome“ produktų vadybininkė Adrienne Porter Felt ėmėsi „Twitter“, kad paaiškintų „Google“ sprendimą.

Mano komandos draugai atliko šį pakeitimą, kad būtų išvengta staigmenų naudojant bendrą įrenginį. Anksčiau žmonės kartais atsijungdavo nuo turinio srities ir manydavo, kad tai reiškia, jog jie nebebuvo prisijungę prie „Chrome“, o tai gali sukelti problemų bendrame įrenginyje. 3 /

- Adrienne Porter veltinis (@__apf__) 2018 m. Rugsėjo 24 d

Ji taip pat pakartojo, kad prisijungus prie „Google Chrome“ neįjungiamas „Chrome“ sinchronizavimas.

Jei norite įjungti sinchronizavimą, tai yra papildomas veiksmas prisijungus. Sinchronizavimas įkelia naršymo istoriją į „Google“, kad galėtumėte pasiekti ją visuose įrenginiuose. Prisijungimas pats to nedaro. https://t.co/t2pPjiqkVe 5 /

- Adrienne Porter veltinis (@__apf__) 2018 m. Rugsėjo 24 d

„Nauja vartotojo sąsaja jums aiškiai primena, kai esate prisijungę prie„ Google “paskyros“, - „Twitter“ gijoje paaiškino Porteris Feltas. - Be to, prieš dalydamiesi kompiuteriu su kuo nors kitu, dabar turite atsijungti tik iš vienos vietos.

Nepaisant „Google“ sprendimo atnaujinti „Google Chrome“, visi, kuriems nepatinka naujas naujinys, gali patikrinti „Google“ palaikymo puslapius. Greenas savo tinklaraštyje taip pat pateikė daugiau įžvalgų apie savo „Google Chrome“ nusivylimus.